lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kipsinen käsimalli

Tarvitsin esillepanoon käden johon laittaisin tuotteen, siis tuon kädenlämmittimen, eli Handtoogin, jotta siitä hoksaisi paremmin mihin se on tarkoitettu. Melkoinen päänvaiva aiheutuikin tästä ideasta toteutuksen suhteen. Netistä kyllä löytyi jonkinlaisia mallikäsiä, mutta hinta oli sitä luokkaa ettei hirveästi haluttanut ostaa kyseistä tuotetta kun tuo kaupankäynti on kädenlämmittimien suhteen vielä aika huteraa.
Hoksasin yhtäkkiä että senhän voisi tehdä savesta. Tai vielä parempi tehdä se näin alkuhätään kipsistä, sekun on niin nopeasti valmis, kun taas savi pitäisi polttaa ja se on hitaampi projekti.

Keramiikka Iso-pahkalan tiloissa minä seurailin Antin toimia kun hän valmisti kipsiseoksen ja kippasi sen "muottiin".


Kipsi muotissaan kuivumassa

Ensimmäisestä mallikädestä tuli melkoinen pallokala kun nestemäinen kipsi tietenkin pullisti muovihanskan äärilleen. Toisesta tuli solakampi kun aikani puristin hansikasta kipsin kovettuessa.

"Pallokala"Valmiit kätöset


Oli aika jännää materiaalia tuo kipsi. Kun se alkoi jähmettymään, eli jokin kemiallinen reaktio alkoi toimimaan, niin tuo kipsi kuumeni. "muotin" poiston jälkeen kipsikäsi oli tuossa pöydällä ja kokeilin käpälällä sitä, sehän oli ihan kauhean kuuma ja pinnassa sellainen neste. Todella HUIKEE elämys! :)

Lopuksi pitäisi luultavasti pintakäsitellä tuo kipsinen käsi jollain lakalla, kun se sotkee kauheasti valkoista jauhetta kaikkialle mihin se koskee. Toimii liiankin hyvin "merkkaajana". :)Kiitos Antti Isopahkalalle avusta!


Puolivalmis käsimalli puettuna Handtoogiin!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvin onnistu!

Unknown kirjoitti...

Joo yllättävän hyvin. Olin ihan haltioissani kun se hanska otettiin kipsin päältä pois. Se onnistuu ku ammattilaisen kans tekee(siis Antti)! :)