lauantai 10. toukokuuta 2014

Handtoogi
                                            HANDTOOGI
                                                                                     


Koulussa alkoi 5. jakso jossa oli valittavana tilaustyön valmistaminen taikka yrittäjyys. Minä valitsin yrittäjyyden kun se kuulosti vähän jännemmältä kuin ne tilaustyöt millä aloitimme ensimmäiset tunnit. 


Yrittäjyyden opinnoissa tuli keksiä jokin tuote jota alkaisi kehittelemään eteenpäin, tavoitteena sarjavalmistus. Siinäpä olikin hommaa ideoida tuotetta/ tuotteita. Loppujen lopuksi keksin mahdollisen tuotteen omien kokemuksien ja tarpeiden kautta. :)


 

Paperista tein useita erilaisia malleja. Siinä ei tosin tullut mitään ongelmia sen suuremmin esille. Kun siirryin kankaasta tekemään protoja, niin alkoi tulemaan niitä ongelmia. Piti miettiä monia teknisiä ompeluvaiheita ja materiaaleja uusiksi.

Tässä muutama samantyylinen, mutta keskenään erilainen kädenlämmitin, eli handtoogi, joissa on kätisyys:
                                                                                                                                                     
oikeaan käteen

                                           vasempaan käteen          

oikeaan käteen isommalla taskullaSeuraavaksi tuli malli joka kävi kumpaankin käteen: 


 
Ensimmäinen laskoksilla

 
 
Mallin ja värin vaihto

Vaihtui 6. jakso ja olen jatknut handtoogin suunnittelua. Joitain muutoksia on tullut, olen pohtinut erilaisia kiinnitysmekanismeja, sovituttanut ihmisillä (lähinnä tutuilla) protomalleja, kuunnellut ja pohtinut heidän kanssaan tekniikoista ja mahdollisista parannuksista. Mahtaneeko koskaan tulla täysin valmista mallia? :) 

On lisäksi vielä yksi suuri ongelma johon en ole vielä keksinyt vastausta, nimittäin nykypäivän KÄNNYKKÄ, PUHELIN, LUURI! Se on niiiin suuri ettei se mahdu tuohon pussukkaan. Pakko jatkaa pohdiskelua. :D

                                                 
Tein alustavia materiaalilaskelmia tuotteelle. Viikonloppuna kellottamani kolmen kappaleen sarja tuotti nyt tulosta ja sain laskettua suurinpiirtein ajan, mitä kuluu yhden kappaleen tekemiseen. Liikaa menee aikaa, pitäisi mietiskellä ja testailla, että onko jotain tarpeettomia valmistusvaiheita.


Yläpuolella olevissa kappaleissa on ainoastaan rannekiinnitys. Luulin tehneeni huippukeksinnön kiinnityksen kannalta, mutta olinkin väärässä. Tuote tarvitsee jonkinlaisen kiinnityksen, mielellään keskisormen paikkeille jotta vetooketju toimii ja pussukka ei tavaran painosta lerpata ihan hervottomana. Muuten malli tuntui todella kivalta kädessä.


 

Ei kommentteja: